Asieldier van de week bij De WisseI | Konijn Olleke

Leeuwarden

Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om het witte konijntje Olleke.

Toen Olleke net binnenkwam was ze nog behoorlijk onzeker, maar ondertussen begint ze wel wat vrijer te worden en laat ze zich aanhalen. Ze zal in het begin wat tijd nodig hebben om te wennen, maar als u een beetje geduld met haar heeft krijgt ze uiteindelijk wel meer vertrouwen in haar verzorgers. Of ze optillen of op schoot zitten leuk vindt is afwachten, omdat ze het hier in het begin wat spannend vond (en omdat de meeste konijnen niet van optillen houden) hebben we dat nog niet geprobeerd.

Voor Olleke zijn we op zoek naar een goed plekje waar ze gezelschap krijgt van een ander konijn, een gecastreerd mannetje, en waar ze voldoende ruimte heeft. Ze is niet heel territoriaal, maar in een klein verblijf vindt ze het niet altijd prettig als er iemand in haar hokje schoonmaakt. Als ze een leuk vriendje en voldoende ruimte heeft zal ze hier normaal gesproken geen last meer van hebben.

We vermoeden dat Olleke niet meer het jongste konijn is, maar haar precieze leeftijd is helaas onbekend omdat ze gevonden is. Ook is Olleke best een stevige dame, ze moet daarom vooral veel ruwvoer krijgen en weinig tussendoortjes fruit met veel suiker of ander voer. Groenten als bijvoorbeeld andijvie zijn natuurlijk wel prima.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl. 

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.

 


Auteur

Redactie