Vijf Friese voetbalclubs organiseren kennismaking met OldStars walking football

Koarnjum

Voetbalvereniging DTD en het Nationaal Ouderenfonds verzorgen op vrijdagochtend 7 september de aftrap van OldStars walking football op het sportpark van De Trije Doarpen (DTD).

Het initiatief is uit naam van vijf verschillende voetbalverenigingen uit de regio: DTD, VV Beetgum, LAC Frisia 1883, SC Stiens en Wykels-Hallum. Doel is een walking football-team samen te stellen van 55-plussers met leden van alle vijf de voetbalclubs.

OldStars walking football
OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen. De nadruk ligt op het positiespel en het is de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop. Het Nationaal Ouderenfonds is, in samenwerking met de KNVB en de Eredivisie, landelijk kartrekker van de snelgroeiende spelvorm. Meer informatie over evenementen, opleidingen, initiatieven en ontwikkelingen is te vinden op www.oldstars.nl.

Provincie Friesland kent met OldStars-initiatieven bij FC Harlingen, SC Cambuur Leeuwarden, VV Irnsum, SWZ Boso Sneek, SC Bolsward en SC Heerenveen diverse duurzame OldStars-teams. De regio-aanpak voor de uitrol van de spelvorm in Friesland is een samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds, de KNVB Sport Fryslân, Cambuur Leeuwarden en SC Heerenveen.

Programma
9.30 uur: Inloop met koffie
9.45 uur: Toelichting op het initiatief door De Trije Doarpen
10.00 uur: Omkleden
10.15 uur: Demonstratie op het veld
11.00 uur: Einde demonstratie en omkleden
11.30 uur: Afsluiting en napraten


Auteur

henk.albers