Theaterklassieker Slava’s Snowshow in de Harmonie

Leeuwarden

Slava’s Snowshow staat in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van 5 tot en met 9 september in Stadsschouwburg De Harmonie. Ook geeft hij op donderdag 6 september een unieke Q&A in De Harmonie.

Al bijna twintig jaar reist Slava Polunin de wereld rond met zijn Snowshow. The London Times noemde de voorstelling ‘een theaterklassieker van de 21ste eeuw.’

,,Een clown kent volgens mij verschillende niveaus",  zegt Slava Polunin. ,,Hij is professor, predikant, een punker, maar ook een oude wijze vrouw. Zo is hij de rebel, de anarchist, die geen enkel gezag accepteert, maar ook een doorgeefluik van levenswijsheid." Deze uitspraak is typerend: clown zijn is voor Polunin meer dan entertainment. Het is een levensfilosofie. Polunins beroemdste geesteskind is Slava’s Snowshow, een theaterklassieker voor alle leeftijden die in twee decennia meer dan vierduizend keer in dertig landen is gespeeld (voor ruim drie miljoen mensen).

Slava’s Snowshow
Slava’s Snowshow is theater in een van zijn mooiste en indrukwekkendste verschijningsvormen. Simpel, puur, echt, sprookjesachtig en van grote schoonheid. ,,Op een dag realiseerde ik me dat ik een show wilde maken die je mee terug neem naar de dromen uit je jeugd", aldus Polunin. ,,Een voorstelling die je helpt ontsnappen uit de gevangenis van het volwassen leven en je mee terugneemt naar je kindertijd." Het resultaat is een universeel en tijdloos clownsspektakel dat de fantasie van miljoenen mensen prikkelde.

Q&A
Slava Polunin treedt zelden in het openbaar naar buiten maar op verzoek van zijn goede vriend Joop Mulder (Oerol, Sense of Place) doet hij dat speciaal in het kader van de Europese Culturele Hoofdstad van 2018. Op donderdag 6 september om 16.00 uur is er een ontmoeting met Slava in Stadsschouwburg De Harmonie. Een vraaggesprek door Joop Mulder met Slava; over zijn leven, inspiratiebronnen en werk. Iedereen is van harte welkom om deze unieke gebeurtenis bij te wonen, reserveren kan via Harmonie.nl. 

De laatste kaarten voor Slava’s Snowshow van woensdag 5 tot en met zondag 9 september zijn nu verkrijgbaar via Harmonie.nl


Auteur

Redactie