Fietsersbond geeft fietscursussen voor volwassenen

Leeuwarden

Ervaren vrijwilligers van de Fietsersbond verzorgen vanaf volgende week weer fietscursussen voor volwassenen in Bilgaard en Nijlân / Huizum-West.

In twaalf lessen kun je veilig leren fietsen als je dat kind nooit geleerd hebt. Of als je op oudere leeftijd bang geworden bent, bijvoorbeeld door een val of aanrijding. In de cursus wordt twee keer per week geoefend op een rustige plek. Omdat veiligheid belangrijk is begint elke les met het leren van verkeersregels en borden. Fietsen is goedkoop en gezond, en samen fietsen geeft plezier, ook in de cursus. 

Wijkcentrum Bilgaard biedt deze herfst, net als vorige jaren, weer een fietscursus voor volwassenen aan op dinsdagochtend en de donderdagochtend in het Wijkcentrum Bilgaard aan de Hooidollen 17. Kosten: twaalf euro voor de hele cursus. De eerste les is op dinsdag 11 september. Opgeven kan bij het Wijkservicepunt Bilgaard: wijkservicepunt@bilgaardnet.nl  

In samenwerking met de Fietsersbond organiseert bv SPORT een cursus in Nijlân / Huizum-West. Deze cursus is op maandagmiddag en dinsdagmiddag van in het Cultuurcentrum aan de Dirk Boutsstraat 36 in Huizum-West. Kosten ook twaalf euro voor de hele cursus. Eerste les is op maandag 10 september. Opgeven kan bij Tanja Mud van bv SPORT: t.mud@bvsport.nl of 06-1585774.

Belangstellenden kunnen kiezen voor de cursus die hen het beste uitkomt, ook al wonen ze in een andere wijk. Wees er wel snel bij omdat de cursussen nu starten.
 


Auteur

Redactie