Cradle of Filth eerste headliner Freeze Festival 2018

Leeuwarden

Britse metalband Cradle of Filth is de eerste headliner van het festival en komt in het kader van twintig jaar Frozenland op 15 december exclusief voor Freeze naar Nederland.

Freeze Festival besteedt dit jaar veel aandacht aan Frozenland, het eerste meerdaagse popfestival in recreatiegebied de Groene Ster. In 1998 was dit een impactvolle gebeurtenis. Frozenland was indertijd een baanbrekend festival doordat het de primeur had in het programmeren van dj’s en bands op één festival. Naast gevestigde namen was er ook ruimte voor vernieuwende acts, bijzondere projecten en jong talent van eigen bodem. Het festival werd dan ook gezien als de spirituele voorvader van het Freeze Festival.

Het is Freeze gelukt Cradle of Filth – één van de headliners van Frozenland – voor een exclusieve Nederlandse show naar Leeuwarden te halen. De Britse band laat een zeer eigen geluid horen waarin blackmetal, deathmetal en symphonische metal samenkomen. Met hun theatrale liveshow doen zij hier een schepje bovenop. Naast Cradle of Filth maken ook noisepopband Shht (B), rockband Bloodlines (GB), de groovy rock van Lester Blackfield (winnaar Kleine Prijs van Fryslân) en de poëtische popliedjes van Sarah en de Mannen (winnaar Singer-songwriter Contest) hun opwachting. Met deze eerste namen zet Freeze de toon voor het altijd diverse programma waar het festival om bekendstaat.

Freeze Festival 2018 vindt plaats op 14 & 15 december. Het festival is al meer dan twintig jaar het presentatieplatform voor talent in de Friese Popcultuur. Naast talrijke optredens, speciale projecten, een popcongres en de uitreiking van de Friese Popawards is het de ontmoetingsplek van popminnend Friesland. Freeze is geïnitieerd door Friesland Pop en wordt in samenwerking met Neushoorn gerealiseerd. Kijk voor meer informatie op www.freeze-festival.nl.


 


Auteur

Redactie