SC Cambuur dankzij hattrick Rossi naar zege in Oss

Oss

SC Cambuur heeft in het tweede uitduel van het seizoen 2018/2019 een prima resultaat geboekt. De Leeuwarders waren in het Frans Heesenstadion met 1-3 te sterk voor TOP Oss.

SC Cambuur had het zwaar voor rust en zocht terecht met een 1-0 achterstand de kleedkamer op. Vlak na de pauze bracht Rossi - koud in het veld - de gelijkmaker op het scorebord. Drie minuten voor tijd was Rossi andermaal trefzeker en in de extra tijd voltooide hij zijn hattrick en dus werd er met 1-3 gewonnen.

Wedstrijdverloop

De Brabanders startten sterk. De Leeuwarders kwamen in de negende minuut heel goed weg toen - uit een counter - een schot van Huseyin Dogan tegen de paal spatte. Twee minuten daarna vloog de bal wél het net in achter doelman Xavier Mous. Bryan Smeets - vorig jaar nog uitkomend voor Cambuur - zette TOP Oss op 1-0. Vervolgens behield de thuisclub het betere van het spel en kreeg het kansen op meer. De geel-blauwen kwamen aanvankelijk niet verder dan een slap kopballetje van Kevin Schindler. In de veertigste minuut had Tyrone Conraad de 1-1 kunnen en zelfs móeten maken. Op randje buitenspel - vanuit riante positie - mikte hij echter naast. 

Cambuur hervatte de wedstrijd met Jordy van Deelen voor Van Wermeskerken en Karim Rossi voor Sai van Wermeskerken.

Rossi had slechts twee minuten nodig om te scoren. De aanvaller maakte - op aangeven van Van Kippersluis - in de 47ste minuut gelijk: 1-1. Voorts oogde het spel van de Leeuwarders hoopvoller dan voor de pauze. Een derde - en waarschijnlijk beslissende - treffer van de avond leek, naarmate het duel vorderde, steeds verder weg. Grote mogelijkheden werden zogezegd door beide teams lange tijd niet meer gecreëerd. Totdat de 87ste minuut aanbrak en het wederom Rossi was die, nu op aangeven van Van Deelen, de trekker overhaalde: 1-2. In de extra tijd voltooide Rossi zijn hattrick: 1-3. Cambuur staat er derhalve prachtig voor op de ranglijst met zeven uit drie en bovendien twee thuisduels voor de boeg. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Wermeskerken ('46 Van Deelen), Mbende, Schilder, Sambissa, Ciganiks ('86 Kallon), Schindler, Schils, Mathieu, Conraad ('46 Rossi), Van Kippersluis

Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 Smeets ('11), 1-1 Rossi ('47), 1-2 Rossi ('87), 1-3 Rossi ('90+2)

Scheidsrechter Ruperti gaf geel aan Dogan (TOP Oss) en Ciganiks (SC Cambuur).


Auteur

henk.albers