Nazomerse feesten in kleurrijke Leeuwarder wijken

Leeuwarden

Iedereen die zin heeft om een local party mee te maken in de Culturele Hoofdstad, is de komende weken welkom op de nazomerse Buurtfeesten in Bilgaard, Oud-Oost, Heechterp-Schieringen en de Schepenbuurt.

Samen met wijkorganisaties en wijkbewoners zorgen Leeuwarden-Fryslân 2018 en Never Ending Orchestra (NEO) voor een mooi programma. Elk feest heeft z’n eigen klankkleur.

Het eerste Buurtfeest was afgelopen zaterdag in de Vrijheidswijk. Margriet Gerritsma van NEO: ,,LF2018 en NEO willen zoveel mogelijk muzikanten een podium bieden in 2018. Dat doen we niet alleen in het centrum maar ook in de leukste wijken van Leeuwarden. Het Buurtfeest in de Vrijheidswijk was een prachtige eerste start!"

Het volgende Buurtfeest vindt plaats op zaterdag 1 september in Bilgaard bij het Wijkcentrum. Dan is er ook veel muziek, van onder andere Madera, Bouba band, Just Arts & Music (JAM), Cape Breton Highlanders, Jah Sound International en twee trekharmonicagroepen uit Bilgaard. Verder kun je knutselen in de mobiele bus van Frysklab of meedoen aan een viltworkshop van It Erfskip. ‘s Avonds is er een mooie film van de IepenAir bios.

Daarna kun je naar: Vijverpark Festival 2018 op 9 september, Buurtfeest Heechterp-Schieringen 2018 op 15 september en Buurtfeest Schepenbuurt 2018 op 22 september. De feesten starten om 14.00 uur.

LF2018 hecht aan de actieve betrokkenheid van de Leeuwarder wijken bij het gehele 2018 programma. Naast de buurtfeesten zijn er nog vele andere verrassende plekken en inspirerende activiteiten buiten het centrum van Leeuwarden. De meeste zijn gratis te bezoeken. Onder de noemer ‘Voor nop de hort op’ brengt LF2018 ze onder de aandacht. Kijk voor de volledige agenda van activiteiten in de wijken van Leeuwarden op www.friesland.nl


Auteur

Redactie