Gratis proefles 'Schilderen als de oude meesters'

Stiens

Kunstschilder Edgar de Cruijer van Realistisch Schilderen geeft op zaterdag 8 september van 10.00 tot 12.00 uur of van 14.00 tot 16.00 uur een gratis proefles 'schilderen als de oude meesters' in het Vitushûs.

De oude meesters zoals Rembrandt, Vermeer en Hals in de gouden eeuw, schilderden bijna allemaal in verschillende lagen. Dat is de zogenaamde 'glaceermethode'. Dunne glasachtige lagen, waardoor een schilderij meer diepte krijgt. Deze klassieke methode werd gehanteerd tot in het midden van de negentiende eeuw. Toen de impressionisten en de modernen kwamen, raakte deze methode een beetje op de achtergrond. Pas in de vorige eeuw waren er weer kunstschilders die die deze oude klassieke techniek weer 'herontdekten'. Veel mensen die nu thuis zelf schilderen kunnen vaak op een bepaald punt niet verder komen. Door deze techniek kan iedereen nu leren om professionele schilderijen te maken met meer diepte.

U kunt in de proefles zelf het schilderen ervaren, om te zien of het ook iets voor u is. Tijdens de les vertelt Edgar u dan van alles over de mogelijkheden van deze techniek. De proefles is gratis, alleen voor het materiaal wordt een kleine vergoeding van vijf euro gevraagd. U mag het paneel na afloop mee naar huis nemen.

Wilt u ook meedoen dan kunt u zich opgeven: telefoon 06 25023477 of via de mail: info@realistischschilderen.nl (Zet er even bij of u zaterdagmorgen of zaterdagmiddag wilt komen). Zie ook www.realistischschilderen.nl en www.edgardecruijer.nl


Auteur

Redactie