Zeventig- en tachtigplussers organiseren Festival Swettehiem 2018

Leeuwarden

Vijf zeventig en tachtigplussers zitten nog vol met tomeloze energie en hebben een doel: het welzijn van oudere bewoners in de wijk verbeteren, de leefbaarheid vergroten en eenzaamheid voorkomen.

Ze laten zien dat ze lef hebben en organiseren van dinsdag 4 tot en met zondag 9 september een spetterend festival met een gevarieerd programma voor jong en oud.

De vijf organisatoren van het festival vormen samen Stichting Bewoners Swettehiem-Westeinde. Swettehiem is een wooncentrum voor senioren in de Leeuwarder wijk Westeinde. De stichting denkt groots en had een droom: een optreden van Het Frysk Senioren Orkest organiseren. Dit orkest bestaat uit meer dan zestig leden en de grote zaal in Swettehiem bleek te klein. Dit feit werd de aanleiding tot iets veel groters: Festival Swettehiem 2018. 

Het festival vindt plaats in een grote tent naast Swettehiem en start op dinsdag 4 september met een familiebarbecue en een swingend optreden van The Blue Boys. In de daaropvolgende dagen is er een variatie aan optredens en activiteiten, waaronder: jeugdcircus Saranti, de avond van het Frysk Senioren Orkest, modeshows, zang en een dag in het teken van de dans waar zelfs een ware rolstoeldans wordt uitgevoerd. Het festival eindigt met een feestelijke afsluiting met vijf koren op zondag 9 september.

Het volledige programma staat op de website: www.festivalwesteinde.nl. Tickets kunnen online worden besteld of aan de kassa tijdens het festival.


Auteur

Redactie