BCV Bergum en MKV ’29 winnaars Open Leeuwarder Kampioenschap | Verslag en foto's

Leeuwarden

BCV Bergum en MKV ’29 zijn zaterdag de winnaars geworden van het eerste Open Leeuwarder Kampioenschap (OLK). Het OLK geldt als opvolger van het COTK toernooi en werd gehouden op de kunstgrasvelden van LAC Frisia 1883.

Twaalf teams speelden in twee categorieën om de prijzen. In de B-categorie wist MKV ’29 uiteindelijk via strafschoppen beslag te leggen op de bokaal. Ook in de finale van de A-categorie moesten strafschoppen de beslissing brengen nadat deze in 1-1 geëindigd was. BCV bleek hierin sterker dan Leovardia en dus mochten de mannen uit Bergum de trofee omhoog houden op het druk bezochte sportpark De Magere Weide. Bij het verrassend sterk voor de dag komende Leovardia werd Kian Visser topscorer met vijf doelpunten en tevens tot beste speler uitgeroepen. Ramon de Jong (SC Leovardia) werd als beste keeper van het toernooi gekozen.  Geheel in de traditie van het COTK toernooi gaat de opbrengst van het toernooi naar een goed doel. De organisatie heeft dit jaar gekozen voor het Dekker fonds. Dit is een organisatie die zich inzet voor kansarmen. Zij voorzien waar nodig in de eerste levensbehoeften en bieden hulp om mensen die in de problemen zijn gekomen, weer een menswaardig bestaan te laten opbouwen.

Eindstand A-Categorie 
1. BCV Bergum                
2. SC Leovardia                
3. LAC Frisia 1883                       
4. FVC                          
5. CVVO                            
6. SC Stiens                        
7. VV Sint Anna                        
8. VV Grijpskerk             

Eindstand B-categorie           
1. MKV '29
2. SSS '68
3. Lions '66
4. SV RWF

Kijk voor een compleet overzicht van alle uitslagen op olk.lacfrisia1883.nl

Anne Waterlander schoot een flink aantal foto’s. Klik hier om deze te bekijken en eventueel (zonder watermerk) te bestellen. U steunt daarmee tevens het goede doel.


Auteur

henk.albers