Jaarlijkse oogstfeest Snakkerburen

Snakkerburen

De Doarpstún Snakkerbuorren staat zondagmiddag 2 september weer in het teken van het jaarlijkse oogstfeest. Na maanden van zaaien, poten, wieden en verzorgen zijn er nu veel groenten en fruit te oogsten.

Tussen 13.30 en 17.00 uur kunt u genieten van de groene oase van de Doarpstún. Er zijn onder meer kraampjes met boeketten bloemen, biologisch geteelde groente en fruit en veel pompoenen, vers van de akkers. Middelpunt van alle gezelligheid is het terras en de kraam met gebak. Ook worden ambachten, kunst en nijverheid uit de buurt getoond. De imker neemt zijn bijenkorf met glazen wand mee. 

En had u de nieuwe speurtocht al gedaan? Deze is leuk voor groot en klein en vooral groot mét klein. De route gaat via alle uithoeken van het terrein. Bij 'RadenMaar' mag u een gokken hoe zwaar de grootste pompoen van dit jaar is en hoeveel aardappels er van een vierkante meter komen. Om 16.00 uur worden die live 'gedold'. Voor kinderen is er een klimwand van strobalen, voor de allerkleinsten een zandbak en waterkuip.

De toegang is gratis!


Auteur

Redactie