Cambuur maakt zich op voor eerste thuisduel Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Leeuwarden

SC Cambuur speelt vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019. In het Cambuur Stadion nemen de Leeuwarders het om 20.00 uur op tegen Jong AZ.

Vorig seizoen waren de geel-blauwen zowel uit (0-1) als thuis (3-2) te sterk voor Jong AZ. 

Trainer René Hake kan weer over Robbert Schilder en Matthew Steenvoorden beschikken. Beide spelers zaten in de eerste speelronde een duel schorsing uit. Schilder start morgen weer in de basis, Steenvoorden vanaf de bank. Hake over Jong AZ: ,,Een ploeg met kwalitatief goede spelers met veel bagage en talent. Mogelijk nadeel is dat ze jong zijn en dus ervaring missen. We mogen ze niet onderschatten. We willen vrijdag een goede start maken voor eigen publiek."

Geblesseerde / niet inzetbare spelers
Nigel Robertha (traint al wel gedeeltelijk mee met groep, maar ontbreekt bij de selectie), Daan Boerlage (gaat stapje voor stapje beter, maar is nog niet wedstrijdfit), Rutger Etten en Omar El Baad ontbreken eveneens (waarschijnlijk langere tijd) wegens blessures. Issa Kallon (viel uit bij duel tegen Jong Heerenveen, en voor hem komt de wedstrijd van morgen helaas te vroeg) zal er ook niet bij zijn. Bovendien worden Robert van Koesveld en Andrejs Ciganiks uit voorzorg gespaard.

Vermoedelijke opstelling Cambuur
Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Schilder, Sambissa, Mathieu, Schindler, Schils, Maulun, Conraad, Van Kippersluis

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Christian Mulder.


Auteur

henk.albers