Broers bedwingen bergen voor Energy4All

Leeuwarden

De Leeuwarder broers Jos, Roel en Aldert Hoekstra gaan de uitdaging van hun leven aan voor Paulien Vogelzang uit Leeuwarden, en haar lotgenootjes.

Drie dagen op een rij beklimmen ze op de fiets machtige bergen in de Italiaanse Alpen: de Gavia (2.621m), Mortirolo (1.852m) en Stelvio (2.758m). 

Dit in het kader van Forza4Energy4All. Dit sportieve evenement voor fietsers, hardlopers en wandelaars is op 6, 7 en  8 september 2018 en wordt georganiseerd door Stichting Energy4All. Het doel is geld inzamelen voor het belangrijke medicijnonderzoek om energiestofwisselingsziekten te stoppen.

Jos: ,,Ik fiets samen met mijn broers die bergen op voor mijn schoonzus Paulien. Ze heeft een energiestofwisselingsziekte, een genadeloze ziekte die zorgt dat ze steeds zwakker wordt en niet oud zal worden. Ze heeft bijna geen energie en beklimt figuurlijk heel vaak zo'n berg om de dag door te komen. En dan heeft Paulien nog een milde vorm. De meeste kinderen met deze ziekte overlijden al voor hun tiende levensjaar. Er is nog geen medicijn, maar het medicijnonderzoek van professor Smeitink in Nijmegen is al vergevorderd. De eerste testresultaten geven hoop. Er moet nog een aantal belangrijke testfasen worden doorlopen en daar is heel veel geld voor nodig. Het medicijn is van levensbelang voor Paulien en haar lotgenootjes. Wij willen Paulien nog lang bij ons hebben en dat ze onze kinderen ziet opgroeien. Daarom gaan wij ervoor als Hoekstra-broers, en geven al onze energie voor dat medicijn. We zijn al maanden aan het trainen. Het is best zwaar om zo intensief te trainen als je dat niet gewend bent, vooral in het begin. Maar er zit een goede stijgende lijn in. Ook op vakantie in Griekenland heb ik een aantal dagen kunnen fietsen en voor het eerst een paar bergen beklommen met flinke haarspeldbochten. Dat ging goed. Ik heb er vertrouwen in dat we de finish op die megabergen gaan halen. Hoe is nog de vraag maar we gaan er zeker komen. En daar zal Paulien ons onthalen. Daar kijken we nu al naar uit!”

Mensen die Jos, Roel en Aldert willen sponsoren, kunnen dat doen via: www.forza4energy4all.nl/deelnemers/1397-forza4paulien

 


Auteur

Redactie