Organist van St. Pauls Cathedral in Londen concerteert in Grote kerk

Leeuwarden

Organist Simon Johnson verzorgt woensdagavond 29 augustus een concert op het Müllerorgel van de Grote- of Jacobijnerkerk.

Simon Johnson maakte faam als virtuoos organist met concerten in de hele wereld, dirigent en componist. Sinds hij in 2008 werd benoemd tot organist van St. Pauls Cathedral in Londen werkte hij daar mee aan alle belangrijke nationale gebeurtenissen. Als dirigent voerde hij onder meer Bach‘s Johannes Passie, Bruckner‘s Mis in e and Gershwin‘s ‘An American in Paris‘ uit. Simon Johnson maakte ook opnames Decca en Hyperion. Een aantal daarvan werd onderscheiden met de Grammy Award.

Op het programma staan onder andere werken van Engelse componisten als Byrd, Howells, Vaughan-Williams (Rosymedre) en Leighton maar ook  Mendelssohn, Brahms, Monnikendam en Ootmerssen komen aan bod. Het concert begint om 20.00 uur.


Auteur

Redactie