SC Cambuur knokt zich in extremis naar punt in Nijmegen

NIJMEGEN

SC Cambuur heeft in het eerste duel van het seizoen 2018/2019 een knap resultaat geboekt. De Leeuwarders sleepten op bezoek bij titelkandidaat NEC een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

SC Cambuur leek lange tijd op weg naar een vrij kansloze nederlaag in het Goffertstadion. Uiteindelijk maakten de geel-blauwen in de slotfase knap gelijk.

Wedstrijdverloop

Vanaf de aftrap was het een enerverend duel omdat beide teams de aanval zochten. Nog net binnen het kwartier ontstonden over en weer riante mogelijkheden. Sambissa schoot namens Cambuur tegen de paal en kort daarop was de thuisclub tweemaal achtereen kansrijk. In de twintigste minuut noteerde NEC de grootste kans. Overtoom peerde de bal uit een vrije trap recht in de handen van keeper Mous, die al meerdere keren had laten zien goed bij de les te zijn. De Nijmegenaren voerden de druk voorts steeds verder op. Op slag van rust drukte de thuisclub het overwicht uit in de score. Achahbar scoorde uit de rebound na een afstandsschot van Van den Berg: 1-0.

Zonder wijzigingen werd het duel hervat.

Braken profiteerde na precies een uur spelen optimaal van geschutter in de defensie van de Leeuwarders: 2-0. Trainer Hake paste vervolgens een aantal aanvallende wissels toe, maar Cambuur leek lange tijd niet bij machte om de wedstrijd een andere draai te kunnen geven. Het venijn zat echter ontegenzeggelijk in de staart! Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd bracht Van Kippersluis de spanning terug in het duel: 2-1. In extremis bezorgde Mbende de geel-blauwen toch nog een hele mooie avond door de 2-2 voor zijn rekening te nemen. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Van Koesveld, Sambissa, Ciganiks, Schindler ('76 Kallon), Schils, Maulun ('61 Mathieu), Conraad ('61 Rossi), Van Kippersluis

Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 Achahbar ('44), 2-0 Braken ('60), 2-1 Van Kippersluis ('87), 2-2 Mbende ('90+4)

Scheidsrechter Bax gaf geel aan Dijkstra, Overtoom (NEC) en Schindler, Van Koesveld (SC Cambuur).


Auteur

henk.albers