Burgemeester Crone sluit woning vanwege overtreding Opiumwet

Leeuwarden

Burgemeester Ferd Crone heeft op basis van de bestuurlijke bevoegdheid van de burgemeester op grond van de Opiumwet in de gemeente Leeuwarden een woning gesloten. Op donderdag 6 september 2018 sloot de burgemeester een woning aan de Valeriusstraat te Leeuwarden.

In de woning trof de politie hard- en softdrugs aan. De aangetroffen drugs zijn in strijd met de Opiumwet en daarom is de burgemeester bevoegd de woning te sluiten.

Burgemeester Crone geeft aan dat sluiting van deze woning een goed voorbeeld is van de uitvoering van het handhavingsbeleid. Zo wordt drugshandel tegengegaan en overlast voor omwonenden in de wijk voorkomen.

De illegale handel in hard- en softdrugs heeft een grote impact op de (ervaren) veiligheid. De politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Leeuwarden werken intensief samen om hier tegen zowel straf- als bestuursrechtelijk op te treden.


Auteur

Redactie