Kinderspelweek Jeugdland geheel rookvrij

Leeuwarden

Jeugdland is al 31 jaar een begrip in Leeuwarden. Jaarlijks vermaken zich in de laatste week van de school-vakantie ruim 400 kinderen met knutselen, sporten, spelletjes, hutten bouwen en luchtkussenbanen, en krijgen meer dan 100 jonge vrijwilligers de kans zich te ontwikkelen in het sociaal werkveld.

Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 augustus worden kinderen van zes tot en met twaalf jaar vermaakt op sportcomplex Nijlân (aan de Middelzeelaan) met sport, avontuur en recreatie. Op maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Voor slechts €8,50 voor een hele week vermaak of €2,50 voor één dagkaart. En met de weekkaart kunnen de deelnemers ook nog eens gratis met de stadsbus van Arriva naar het Jeugdland komen. Natuurlijk mag iedereen ook één nachtje blijven slapen. Weekkaarten zijn bij zeventien voorverkooppunten in Leeuwarden te verkrijgen. Kijk voor het adres in jouw wijk op www.kwil.nl.

Voor deze editie, met als thema Rondje Fryslân, heeft de stichting gekozen voor een rookvrij Jeugdland. Dat betekent niet alleen dat er op de speelvelden niet wordt gerookt, wat al jaren geldend beleid is, maar dat ook de plek waar vrijwilligers eventueel in een pauze een sigaret kunnen opsteken, volledig buiten het zicht zal zijn van de kinderen. Deze plek grenst nooit aan de plek waar niet-rokende jonge vrijwilligers hun pauzes vervullen. Ook voor vrijwilligers dus een mogelijk rookvrije week. Daarmee conformeert Stichting KWIL zich aan de gedachte achter een Rookvrije Generatie die door de gemeente en vele organisaties in Leeuwarden reeds zijn onderschreven. 


Auteur

Redactie