Dieren van de Week: chincilas Owen en Olaf

Leeuwarden

Deze twee leuke chinchilla’s vormen een gezellig en bijzonder duo; Owen is een jong mannetje van bijna een jaar oud en en Olaf is een wat ouder mannetje waarvan de leeftijd helaas niet precies bekend is.

Vooral Olaf is heel aanhankelijk, hij komt echt zelf naar je toe om aandacht te vragen. Owen is ook niet bang en vindt aandacht niet vervelend, maar heeft hier gewoon de tijd nog niet voor. Hij speelt en rent veel liever.

De beide mannen zijn hiervoor verzorgd zoals iedere chinchilla graag wil. Ze hadden een schitterend verblijf, mochten iedere dag lekker loslopen en ze kregen veel aandacht. Maar omdat er ook andere dieren aanwezig waren en de chinchilla’s door te knagen ware binnenhuisarchitecten bleken ging het uiteindelijk toch niet meer goed. Chinchilla’s zijn actieve beestjes en over het algemeen niet heel geschikt als knuffeldieren, maar voor wie weet wat het hebben van een chinchilla behelst zijn deze mannen echt wel heel erg leuk!

Voor Owen en Olaf zijn we op zoek naar iemand die dus weet wat een chinchilla is en beschikt over een ruim verblijf en het liefst beschikt over een veilige losloopkamer. Loslopen vonden ze namelijk wel erg leuk en konden dan tenminste hun energie goed kwijt. Dit laatste is met name voor Owen wel heel erg prettig.