Kort politienieuws

Leeuwarden

In de Arendstuin in Leeuwarden hebben drie mannen zondagavond voor overlast gezorgd. De mannen van 20, 20 en 23 jaar hadden sterke drank gedronken en maakten veel rommel. Ze kregen een proces-verbaal en moesten de rotzooi opruimen. Eén van hen weigerde dit en kreeg ook proces-verbaal voor.

Op de Foudering in Leeuwarden werd in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige Leeuwarder motorrijder gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal.

Op de Holstmeerweg in Leeuwarden is maandagochtend een 21-jarige bewoner van de PI aangehouden. Hij bleek in bezit van sofdrugs. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Op de Henri Dunantweg is maandagmiddag een auto door politie-agenten gezien die als verduisterd gesignaleerd stond. Het bleek dat een 59-jarige man de auto had meegenomen voor een proefrit en niet had teruggebracht. Deze verdachte is aangehouden. Op moment van aantreffen was een 50-jarige man uit Minnertsga de bestuurder. Ook hij is aangehouden en bleek onder invloed van heroïne en cocaïne. Van hem is een bloedproef afgenomen. Het onderzoek is in volle gang.


Auteur

frits.tromp