Johan Haringsma nieuwe voorzitter Stichting Ljouwerter Skûtsje

LEEUWARDEN

Johan Haringsma is op 10 juli aangetreden als nieuwe voorzitter van Stichting Ljouwerter Skûtsje. Johan treedt hiermee in de voetsporen van oud-voorzitter en zijn vader Andries Haringsma.

Johan Haringsma (58) is geboren en getogen in Leeuwarden, getrouwd met Jacqueline en heeft twee kinderen. Hij is een sportman in hart en nieren. Voetballen, zeilen, boksen, kaatsen en natuurlijk skûtsjesilen vindt hij mooie sporten.

Johan over zijn aanstelling als voorzitter: ,,Samen zijn we sterk. We doen het met elkaar, dat is mijn uitgangspunt. En ik ben zeker van de resultaten. We bedrijven topsport en dan mag je elkaar uitdagen, aanspreken en tot het uiterste gaan.

Een gezonde portie ambitie dus, die we planmatig aanpakken. Ik vind dat we eruit moeten halen wat erin zit. Wat mij betreft strijden we binnen een paar jaar om de plaatsen 1, 2 of 3. Soms moeten dan ook wat moeilijke beslissingen genomen worden, die ga ik niet uit de weg.”

Johan komt terecht in een stichting waarvan het netwerk de laatste jaren sterk groeit. Het netwerk biedt de mogelijkheden om verbeteringen aan het Ljouwerter Skûtsje te realiseren, zodat de ambities van de in 2017 gestarte schipper Willem Zwaga nagestreefd kunnen worden. Gezamenlijk met het bestuur zal Johan de koers voor de komende jaren uitzetten.