Kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden

Een 25-jarige bromfietser uit Noordburgum is donderdag aangehouden op de Prof. Mr. Gerbrandijweg in Leeuwarden. Hij gaf eerst een valse naam op en bleek ook geen rijbewijs te bezitten. Uit een speekseltest bleek verder dat hij amfetamine en THC had gebruikt. Het was al de vijfde keer dat de verdachte werd betrapt zonder rijbewijs, waardoor de bromfiets is ingenomen. In de laadruimte werden ook nog flesjes GHB aangetroffen.

De politie kreeg donderdagavond een melding van een mishandeling van een 45-jarige vrouw. Aan de hand van het signalement werd een 32-jarige verdachte op de Oldegalileen aangehouden. Hij was onder invloed en weigerde mee te werken aan drugs- en alcoholtesten. De verdachte is ingesloten.

Een 23-jarige verdachte uit Zwolle dacht uit eten te kunnen zonder af te rekenen. Na onderzoek bleek de verdachte dit vaker te doen; hij werd gezocht voor soortgelijke incidenten door Politie Heerenveen. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. 

Een medewerker van het buurtpreventieteam is donderdagavond mishandeld door een 59-jarige man. Hij verkeerde onder invloed. Hij blies 380 ug/l. De verdachte is ingesloten.