Zomervakantie in Natuurmuseum Fryslân

Leeuwarden

Natuurmuseum Fryslân hield in voorgaande jaren altijd speciale activiteiten in de laatste week van de zomervakantie. Dit jaar is er de héle zomervakantie iets extra’s te doen.

De activiteiten sluiten aan bij de bijenexpositie Nederland Zoemt, die nog tot en met 2 september te zien is.

Een hommel, een bij en een wesp lijken nogal op elkaar. En dan zijn er ook nog zweefvliegen, die doen alsof ze een hommel, bij of wesp zijn. Houd die allemaal maar eens uit elkaar! In het Natuurmuseum zijn ze van heel dichtbij te bekijken. Ze zijn opgezet en kunnen niet meer steken. Kinderen kunnen zo goed de verschillen ontdekken en dit uitwerken in een mooie tekening.

Voor mensen zien alle bijen er weliswaar hetzelfde uit, maar ze zijn toch echt verschillend. Uit onderzoek blijkt dat papierwespen elkaar herkennen aan de gezichtstekening. Kinderen gaan bedenken hoe zij eruit zouden zien als wesp, hommel, bij of zweefvlieg. Vervolgens maken ze hier een bijenmasker van. De activiteiten vinden plaats tot en met 2 september, doorlopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

De laatste week van de zomervakantie is er een workshop grutto’s maken: pompons van wol met een lange snavel eraan. Data en tijden worden tegen die tijd bekend gemaakt via de website: www.natuurmuseumfryslan.nl


Auteur

Redactie