Stadsmuzikanten nemen binnenstad over

Leeuwarden

Never Ending Orchestra (NEO) is deze zomer te vinden in het centrum van Leeuwarden met diverse optredens en producties, variërend van pop en jazz tot klassiek.

Samen met haar partners, waaronder Friesland Pop, biedt Never Ending Orchestra een podium en speelplek aan lokale muzikanten en bands zodat zij meer bekendheid krijgen onder een groter publiek. Het gaat hierbij om zowel startende, talentvolle singer-songwriters als meer ervaren muzikanten.

Dankzij een bijdrage vanuit het Leeuwarder Ondernemers Fonds (LOF) krijgen alle muzikanten die optreden een passende vergoeding en kunnen zij gratis gebruik maken van techniek zoals mobiele versterkers, microfoons en een bakfiets voor transport.

NEO spots
Doel van NEO en LF2018 is om zoveel mogelijk muzikale reuring te creëren in de binnenstad en samen met horeca en middenstand te komen tot een structurele muziekprogrammering (ook na 2018). Daarvoor zijn zogenaamde 'NEO spots' ontwikkeld: horeca en winkels die een structureel podium bieden aan stadsmuzikanten (herkenbaar aan NEO spot raamstickers). Onderhand zijn er al twintig spots waar stadsmuzikanten in het weekend optreden.

Zaterdag 20 juli
Muziekduo Wine and Roses speelt in de ochtend een gevarieerd repertoire van mooie ballads, country en een vleugje Zuid-Amerikaans. ‘s Middags kun je Miranda Hooijenga langs horen spelen langs de NEO spots. Geniet ervan!

Zondag 21 juli
Dit weekend hebben we een bijzondere gast te spelen op twee NEO spots. Piter Wilkens speelt een setje bij Fire cafe om 14.00 uur en om 15.30 uur bij Cafe de Walrus. Piet Kok & Roelof Reineman en Laura Cymbaluk spelen langs de andere NEO spots op deze zonnige zondagmiddag!

Donderdag 26 juli
Het saxofoonkwartet SAKS bestaande uit vier dames speelt deze koopavond vanaf 18.30 uur langs NEO spots en op de pleinen van Leeuwarden.

Zaterdag 28 juli
Lennard Fopma speelt onder de naam Leonard Ford in de ochtend zijn Jailhouse blues nummers voor jou onder het genot van een koffietje. BOAZ wandelt met zijn compagnon op cagon langs de NEO spots en David Wolgen speelt met zijn gitaar nieuw solowerk!

Kijk voor meer informatie over de spots en de programmering op www.neo.frl.


Auteur

Redactie