Iedereen kan de 4x8 festivaldans doen

Leeuwarden

Zes dansdocenten uit heel Friesland hebben afgelopen zondag 15 juli van zes verschillende dansstukken, allemaal met een eigen dansstijl, één swingende festivaldans gemaakt.

Deze dans kan iedereen dansen en is speciaal gemaakt voor de eerste Friese Dansdagen die van 4 tot en met 8 oktober plaatsvinden.

Speciaal voor de Friese Dansdagen is een dans gemaakt, de 4x8 festivaldans. De festivaldans is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen zes dansdocenten uit heel Fryslân die elk in zijn of haar eigen dansstijl in 4 x 8 tellen een simpele dansfrase hadden gemaakt. Deze zes verschillende dansstukken werden zondag in poptempel Neushoorn samengesmeed tot één swingende dans op een speciaal nummer dat gemaakt was door de Producerschool. De 4x8 festivaldans wordt een terugkerende dans waaraan iedereen mee kan doen! Dat is dan ook het motto voor het festival, Iedereen kan dansen. 

Terugkerend dansfestival
De Friese Dansdagen is een onderdeel van LF2018 en wordt een tweejaarlijks terugkerend dansfestival om daarmee een stevige impuls te geven aan het Friese dansveld! Het is een initiatief van Stadsschouwburg De Harmonie, Keunstwurk en Kunstkade en diverse danspartijen geven hun medewerking aan dit dansfestival dat van 4 tot en met 8 oktober plaatsvindt. Stadsschouwburg De Harmonie wordt speciaal omgebouwd tot danspaleis. Vijf dagen  lang kan iedereen genieten van unieke voorstellingen, masterclasses, een dance battle en de festivalproducties Sprookje zonder Beperking en Bloedbanden. Ook het publiek kan tijdens dit festival zelf met de voetjes van de vloer, onder andere met de 4x8 festivaldans .


Auteur

Redactie