Zomerse roadmovie-musical in De Harmonie

Leeuwarden

De allerlaatste voorstelling van de roadmovie-musical Selma Ann Louis is volgende week, na een roadtrip langs negen theaters, te zien in Stadsschouwburg De Harmonie.

De voorstelling met Plien, Bianca en Arjan Ederveen is van woensdag 25 juli tot zaterdag 28 juli om 20.15 uur en op 29 juli om 15.00 uur te zien in Stadsschouwburg De Harmonie. Dit zijn niet alleen de laatste voorstellingen van Selma Ann Louis, maar ook de laatste voorstellingen binnen het seizoen 2017/2018 van De Harmonie. Op zondag 29 juli om 15.00 uur kun je dit meevieren, tijdens de feestelijke afsluiter van deze hilarische voorstelling, inclusief gratis Amerikaans hapje en drankje.

Selma Ann Louis gaat over drie oude vrienden die elkaar na jaren terug zien op de begrafenis van een oude schoolkameraad. Bianca Krijgsman speelt Selma, Plien van Bennekom is Ann en Arjan Ederveen kruipt in de huid van Louis. Krijgsman: ,,In het begin doen we alle drie alsof we een geweldig leven hebben. Ik zit in de muziek-business, Plien heeft een superhuwelijk en Arjan is succesvol…” Dan op een samenzweerderige fluistertoon: ,,Wat natuurlijk helemaal niet zo is. Maar goed, ze besluiten de reis die ze vroeger met zijn vieren – met de vriend die nu is overleden – hebben gemaakt nog een keer te maken. Met zijn allen, in een busje. Maar dat loopt al gauw uit de hand, er komt een pistool bij kijken en dan slaan we op de vlucht. Er komt een helikopter langs en er zijn allerlei achtervolgingsscènes."

Voor Arjan Ederveen is het de eerste keer dat hij samen met Plien & Bianca op het toneel staat. ,,Ik speel een wat rare, gesloten man. Hij is iemand die meer op heeft met planten en dieren dan met mensen. Er valt enorm veel te lachen – tenminste, dat hoop je dan maar – maar er zit ook veel drama in. En een hoop herkenbaarheid. In het begin is het ‘o, ik ga zo goed’, werk, gezin, en dan ineens is er dat moment: wat moet ik met dit leven, hoe ben ik hierin verzeild geraakt?”

Arthur Oostvogel (directeur De Harmonie) was razend enthousiast na het zien van de première in het De La Mar theater. Oostvogel: ,,Een spektakelstuk met in de hoofdrollen Plien, Bianca én Arjan Ederveen. Met recht toprecensies en vijf sterren voor deze geweldig geslaagde, geestige en visueel aantrekkelijke roadmovie musical. Het publiek is dolenthousiast; een must see in De Harmonie." 

Kaarten zijn verkrijgbaar via harmonie.nl.


Auteur

Redactie