Expositie Dolly Leemans in Hofwijck

Leeuwarden

De Leeuwarder kunstenaar Dolly Leemans exposeert tot en met 2 oktober in zorgcentrum De Hofwijck te Leeuwarden.

Dolly Leemans begon haar loopbaan in eerste instantie als decor- en kostuumontwerper. Pas later is zij gaan schilderen. In eerste instantie voornamelijk portretten, de afgelopen jaren vooral zeegezichten- en landschappen. Zij schildert met name naar waarneming en bij het ‘en plein air’ geschilderde werk gaat het haar vooral om het weergeven van de sfeer en ervaring van een landschap. Veel van het in De Hofwijck geëxposeerde werk is in, en rond, Amsterdam geschilderd waar Leemans jaren gewoond heeft. Tegenwoordig woont zij in Leeuwarden en vind zij vooral inspiratie in het Friese landschap en het waddengebied.

Zij werkt voornamelijk met olieverf, bij portretten ook met houtskool of zacht pastel. Haar werkwijze bij (portret)opdrachten staat vermeld op haar website. Dolly Leemans heeft haar opleidingen gevolgd aan de AKI (kunstacademie) te Enschede en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam. Later zijn nog diverse masterclasses gevolgd aan de Wackersacademie te Amsterdam. Overige informatie is te vinden op haar website: www.dollyleemans.nl.

De tentoonstelling die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam is alle dagen van de week te bezoeken van 9.00 tot 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie en andere exposities op www.artconnectionexpo.nl


Auteur

Redactie