Leeuwarder Lyceum Nederlands kampioen Young Solar Challenge

Leeuwarden

Het Leeuwarder Lyceum, school van OSG Piter Jelles, is voor de tweede keer op rij open Nederlands kampioen Young Solar Challenge.

Zaterdag 7 juli 2018 was Leeuwarden, na Hoofddorp en Purmerend, de stad waar de grote finaledag plaatsvond. De race werd gestreden op het water bij de Blokhuispoort in Leeuwarden. Dertig boten deden mee. Het Leeuwarder Lyceum ging al aan de leiding na Purmerend en mocht de 'Leadervlag' (foto) houden. Maritieme Academie Harlingen eindigde als tweede en het Technasium Bogerman Sneek werd derde waardoor het een geheel Fries podium werd.

De Young Solar Challenge wordt georganiseerd om jongeren enthousiast te maken voor techniek. Door ze te leren hoe ze zelf een zonneboot kunnen bouwen komen ze op een leuke manier in contact met techniek, innovatie en duurzaamheid.

De deelnemende leerlingen van het Leeuwarder Lyceum waren: Robert Zwier, Robert Klut, José Kooiker, Jildou de Boer, Jan Paul Metz, Rienk Huizenga, Mouayad Massri, Friso van der Bijl en Matthijs Jordense.

 

 

 


Auteur

Redactie