Selectie SC Cambuur krijgt clinic bij Pencak Silat Leeuwarden

Leeuwarden

Pencak Silat Leeuwarden heeft de selectie van Cambuur, in het kader van teambuilding, maandagmiddag 9 juli kennis laten maken met Pencak Silat.

Onder leiding van hoofdleraar Dennis Scholten en assistent Bauke van Houten werd de selectie aan het werk gezet. Door middel van de basistechnieken (trappen, stoten, weringen, vegen en worpen) werd een eerste indruk gegeven van de Indonesische zelfverdedigingsport. Ondanks het grote enthousiasme bij de selectie vond een aantal het best lastig om de juiste techniek beheerst uit te voeren.

De technieken van Pencak Silat zorgen voor kracht, stabiliteit en flexibiliteit, daarnaast ook voor snelheid, coördinatie en explosiviteit. ,,Pencak Silat is een mooie toevoeging voor voetballers”, aldus hoofdtrainer René Hake.

Kijk voor meer informatie over Pencak Silat Leeuwarden op www.pencaksilatleeuwarden.nl.


Auteur

Redactie