Paradise Parade en Lowland Kid in Neushoorn

Leeuwarden

Paradise Parade is een kersverse popband met gerenommeerde muzikanten uit Groningen. Op vrijdag 13 juli geven ze een van hun eerste shows in De Backstage samen met support Lowland Kid (20.30 uur).

Paradise Parade speelt donkere, theatrale popmuziek met hier een daar een vleugje jaren tachtig. Met melodische zanglijnen en meerstemmigheid zingen ze over het leven en de liefde. De bandleden Basz de Jonge (zang), Roel Smit (gitaar), Jan van Veen (gitaar), Ad Antonisse (bass) en Emile van Doorn (drums) werken momenteel hard aan hun eerste EP, die eind 2018 uitkomt. Dat de liedjes geschreven worden op een valse piano, geeft aan dat de mannen geloven in hun eigen nummers. De support-act is Indie rockband Lowland Kid. Sinds 2015 zijn Anton Huizenga, Ruben van der Wal, Eelke Lok en Floris Venema op weg naar de top. Met optredens op onder andere Befrijdingsfestival Fryslân, POPgroningen en Graspop. Begin dit jaar bracht de band hun eerste single India uit, met een eigenzinnig en volwassen geluid. Energieke gitaarriffs zijn samen met bas en drums de basis voor diepzinnige teksten. Het publiek kan gratis genieten van kersverse muziek van Paradise Parade en Lowland Kid.

Verder in Neushoorn:
DIZZ en Dollhouse slaan de handen ineen en presenteren samen DIZZ Dollhouse Indoor Fest (zaterdag 14 juli, 22.30 uur). Natuurlijk ontbreken de lekkerste artiesten en de ‘Queen show’ van Anastasia Von Beaverhausen en haar Queens of the North niet. Het publiek kan helemaal zichzelf zijn tijdens dit feest vol liefde en blijdschap!

Op de donderdag voor metalfestival Into The Grave is er een supervette preparty in Neushoorn (9 augustus, 20.30 uur). De avond wordt afgetrapt met een speciale metaleditie van talkshow IepenUP Live. Daarna gaan de versterkers op tien en treden Brujeria, Hibakusha en Super Star Gods op.

Zodra de laatste tonen zijn uitgestorven op het Oldehoofsterkerkhof gaat het festival bij Neushoorn gewoon nog even door (vrijdag 10 augustus, 23.30 uur). Samen met Into The Grave organiseert Neushoorn twee vette afterparty’s. Deze nacht met thrashmetal van Alien Weaponry en deathmetal van Izegrim.

Alarm! Is de clubavond met alle toppers uit het alternatieve indiecircuit (zaterdag 11 augustus, 23.30 uur). Spring en zing mee op de hipste indieklassiekers en rockhits van onder andere The Killers, Foo Fighters en Franz Ferdinand!

Na het legendarische Into The Grave is het publiek natuurlijk nog lang niet klaar met headbangen. Gelukkig is er een vette gratis afterparty in Neushoorn met de melodieuze deathmetalband The Black Dahlia Murder (zaterdag 11 augustus, 23.30 uur).

Into The Wild is een jaarlijks terugkerend festival en wordt georganiseerd door studenten voor studenten. Neushoorn wordt omgetoverd tot een heus festivaldorp waar van alles te beleven valt (donderdag 30 augustus, 20.00 uur). Verwacht een divers programma met veel muziek en cultuur.

Kijk voor meer informatie en de complete agenda op Neushoorn.nl.


Auteur

Redactie