Battle improvisatietheater in Leeuwarden

Leeuwarden

Theaterspelers uit Leeuwarden, Groningen en Zwolle nemen het zaterdagmiddag 14 juli tegen elkaar op tijdens een battle improvisatietheater in 'de Walrus' aan het Gouverneursplein.

Vanaf 14.00 uur (inloop 13.30 uur en gratis entree) spelen zij de 'Micetro'. Hierbij weten de spelers van tevoren niet wat zij gaan spelen. De spelvorm krijgen ze aangereikt door de presentator. Het publiek geeft inspiratie voor de scène. Bezoekers mogen bijvoorbeeld roepen op welke locatie de scène zich afspeelt, of welke relatie de twee hoofdrolspelers hebben. Dan gaan de spelers aan de slag en ontstaan de grappigste en ontroerendste scènes. Tot slot mag het publiek punten geven. Wie de meeste punten haalt, mag zich uiteindelijk de beste speler noemen en wint de Micetro.

De improvisatievoorstelling wordt georganiseerd door de Leeuwarder groep 'Dames Onder Elkaar'. Speler en medeoprichter Femke Bakker vertelt: ,,Voor deze voorstelling hebben we theatersporters uitgenodigd uit het hele noorden. Dat we samen spelen, is uniek. Normaal staan we als teams tegenover elkaar op het podium. Met deze mix van spelers wordt het zeker een feest voor het publiek.” Voor de spelers is dit tevens een opmaat voor het 'Theatersporttoernooi van het Noorden' (TTN) in Zwolle. In september zullen de teams daar ouderwets tegenover elkaar staan en strijden om het beste team van Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel te worden.
 


Auteur

Redactie