Open kampioenschap palingroken en zomerfair in Baard zeer geslaagd

Baard

Het open kampioenschap palingroken werd zaterdagmiddag 7 juli, in combinatie met een sfeervolle zomerfair, georganiseerd in Baard.

Op deze middag streden achtttien palingrokers om de felbegeerde eerste prijs: een geldbedrag en een fraaie wisselbeker. Iedere deelnemer leverde naar eigen inzicht de best gerookte paling in bij de jury. De jury bestond uit vier deskundige personen. Zij beoordeelden de paling op kleur, open snijding, reinheid, gaarheid en smaak. Die dag werd de vers gerookte paling ook direct verkocht. Tevens was er een viswedstrijd voor de kinderen van de basisschool 'De Stjelp'.

Winnaars palingroken:
1. Roelof de Vries uit Harlingen
2. Rienster Rikkers uit Rien
3. Peter de Bruijn uit Engwierum

Winnaars viswedstrijd:
1. Job van Denderen uit Baard
2. Anna de Roo uit Baard
3. Fedde Bouritius uit Húns

In het centrum van het dorp was een sfeervolle zomerfair. Deze bestond uit ruim 25 kramen met een enorme diversiteit. Baard werd omgetoverd tot een waar nostalgisch vissersdorp en dus ontbrak een Shantykoor - De Skumkoppen uit Harlingen - dan ook niet. Kijk voor meer informatie en foto's op www.puurbaard.nl


Auteur

Redactie