Ode aan cultplaat Boudewijn de Groot op Explore the North

Leeuwarden

Mauro Pawlowski brengt met Braaknoot Ensemble een ode aan De Groots vierde album ‘Nacht & Ontij’. Daarnaast zijn Lubomyr Melnyk (UA), Annelie (NL), AK/DK (UK), Jessica Moss (US), WWWater (BE) en de voorstelling 'DORP Europa' van Tryater toegevoegd aan het programma van Explore the North.

Het festival (zesde editie) vindt dit jaar plaats van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 november 2018.

Met een dertienkoppig ‘Braaknoot Ensemble’ brengt Mauro Pawlowski ‘Nacht en Ontij’ op Explore the North opnieuw tot leven. De vierde plaat van Boudewijn de Groot, die nog altijd als het mysterieuze buitenbeentje binnen zijn oeuvre wordt beschouwd, is dit jaar een halve eeuw oud. Pawlowski voorziet het optreden van een gepast voodooritueel. De Belgische gitarist en zanger werd onder meer bekend als lid van de bands dEUS en Evil Superstars. 

Snelste pianist ter wereld en alternatieve R&B 
Daarnaast is onder meer de Oekraïense Lubomyr Melnyk toegevoegd aan het programma. Melnyk staat bekend als een van de meest vernieuwende pianisten van deze tijd. Met 19.5 noten per seconde in elke hand is hij tevens de snelste pianist ooit gemeten. Hij was eerder al te bewonderen op onder andere Noorderzon. Ook de Belgische alternative R&B act WWWater, de neo-klassieke pianist Annelie, het drum en synth gedreven duo AK/DK en de violiste Jessica Moss (onder andere bekend van haar rol op ‘Funeral’ van Arcade Fire) komen naar de zesde editie van het festival.

Fries theatergezelschap Tryater ontrafelt de mythe van de plattelandsbewoner
Tryater gaat dit najaar op pad met de kleurrijke voorstelling ‘Dorp Europa’. Het gezelschap stelt zich de vraag of dé Europese dorpsbewoner anno 2018 wel bestaat. Wie zijn Europeanen? Hoe kijken zij naar de globaliserende wereld? En welk beeld heeft die wereld van hen? In de voorstelling wordt nieuw geschreven werk gecombineerd met teksten uit de wereldliteratuur, waarbij spelers, muzikanten en dansers de ziel van de Europeaan trachten te vangen. 

Kijk voor meer informatie op explore-the-north.nl


Auteur

Redactie