TentoonsteIIing 'Borduurlint voor de vrede'

Leeuwarden

De tentoonstelling 'Borduurlint voor de vrede' is tot en met 8 januari 2019 in het 'Andere Museum van Oldtimer tot Kant te bezichtigen:

Over het project borduurlint voor de vrede

Herinnering aan prinses Maria Louise van Hessen Kassel 1749

Op 20 mei 1749 schreef prinses Maria Louise een brief aan haar vriendin Henriëtte van Nassau -Zuylestein. ,,Wij weten uit briefwisseling met haar vriendin Henriëtte van Nassau -Zuylestein dat beide dames graag handwerkten. Vanaf 1740 was heel Europa in oorlog, namelijk de Oostenrijkse successieoorlog. Ook toen was de roep en hang naar vrede groot. In 1748 eindigde de oorlog met de vrede van Aken. Als de vrede getekend is stuurt Maria Louise in 1749 aan Henriëtte een staaltje op van haar borduurwerk. Het was een lint dat de vrede weergaf", aldus een van de initiatiefnemers.

Geborduurd voor Leeuwarden culturele hoofdstad 2018

De tijd is anno 2017 nog niet erg veranderd. Ook nu lijkt mij een lint van de vrede, een lint van verbinding heel wenselijk. Ook nu nog een actueel thema in Europa. In het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad 2018 willen wij proberen een statement neer te zetten voor de vrede, verdraagzaamheid en verbinding. Met meer dan driehonderd dames hebben we een hedendaags lint voor de vrede geborduurd. Dit lint, ongeveer 75 meter lang, is te zien in het 'Andere Museum van Oldtimer tot Kant', Oostersingel 8 te Leeuwarden.

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. In juli, augustus en september ook op dinsdag open van 13.00 tot 17.00 uur.


Auteur

Redactie