Tsjerkepaad 2018 in Warten en Warstiens

Warten/Warstiens

De kerken van De Hervormde Gemeente Wartengahe in Warten en Warstiens nemen van 7 juli tot en met 8 september voor het eerst deel aan Tsjerkepaad.

Meer dan 250 Friese kerken houden open huis op zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.

Het gezichtsbepalende kerkgebouw in Warstiens is herbouwd in 1882 en de traditionele oost-west oriëntatie is toen volledig om gedraaid. Een bezoek aan het dorpje Warstiens met zijn fraaie kerk is zeer de moeite waard.

Het kerkgebouw in Warten is rond 1780 opnieuw gebouwd en staat bekend om het grote aantal gebrandschilderde ramen. In 1893 werd er in opdracht va de diaconie een ‘Earmhûs’ gebouwd, Vanaf 1975 kreeg het gebouw de functie van museum van Warten. Het museum ligt vlak naast de kerk en is ook op zaterdagmiddag geopend.


Auteur

Redactie