SC Cambuur niet opgewassen tegen De Graafschap

Epe

SC Cambuur heeft vrijdagavond op het complex van SV Wissel in Epe een nederlaag moeten slikken tegen De Graafschap. De Leeuwarders kregen met 0-3 klop van de eredivisionist.

Vorig seizoen kwamen de teams elkaar nog tegen in de eerste divisie. De Graafschap bleek in Doetinchem met 2-0 te sterk in de eerste seizoenshelft. In de tweede seizoenshelft boekte Cambuur een 3-2 zege in Leeuwarden. De Superboeren van trainer Henk de Jong wisten eind vorig seizoen via de nacompetitie promotie naar de eredivisie af te dwingen. De geel-blauwen van trainer René Hake werden in de nacompetitie uitgeschakeld door FC Dordrecht.

Wedstrijdverloop
De Graafschap was al in de derde minuut dichtbij de openingstreffer. Fabian Serrarens kwam oog in oog met Xavier Mous te staan; Mous redde fraai. In de elfde minuut was Justin Mathieu kansrijk; Hidde Jurjus voorkwam een voorsprong van de Leeuwarders. Frank Olijve zette halverwege de 0-1 op het scorebord op aangeven van Stef Nijland. De formatie uit Doetinchem nam daarmee terecht de leiding en maakte zelfs aanspraak op een verdubbeling van de marge. Tot aan de pauze zou er echter niks meer veranderen aan de stand. Een kwartier na de spelhervatting counterde De Graafschap naar 0-2; Youssef El Jebli was trefzeker. Kort voor tijd bepaalde Anthony van den Hurk de eindstand op 0-3. De uitslag was allerminst geflatteerd. Hetgeen ook trainer René Hake beaamde: ,,Het verschil was duidelijk zichtbaar. We waren vaak te laat en eenmaal in balbezit verspeelden we de bal te snel. Deze weerstand waren we niet gewend en hier kunnen we van leren." 

Opstelling SC Cambuur
Mous, Van Deelen, MBende, Schilder, Sambissa, Ciganiks, Schils, Calor, Mathieu, Rossi, Robertha (na ruim een uur werden Steenvoorden, Van Wermeskerken, Kallon, Van Koesveld, Conraad, Claver, Etten, Daniels en Van Kippersluis binnen de lijnen gebracht en alleen Mous en Van Deelen bleven staan)

Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-1)

Scoreverloop: 0-1 Olijve ('24), 0-2 El Jebli ('61), 0-3 Van den Hurk ('84)

Dinsdag 24 juli treft SC Cambuur om 19.00 uur Jong Vitesse in Epe (SV Wissel).


Auteur

Henk Albers Redacteur