SC Cambuur in Franeker te sterk voor Almere City

Franeker

SC Cambuur heeft de eerste serieuze krachtmeting van de oefencampagne winnend afgesloten. Op het complex van SC Franeker werd Almere City zaterdag met 2-0 verslagen.

Vorig seizoen troffen beide teams elkaar in de voorbereiding op het complex van SC Leovardia. Destijds was Almere City nog de betere en kregen de Leeuwarders met 2-3 klop.

Wedstrijdverloop

Cambuur deelde met name in de eerste helft de lakens uit. Nigel Robertha liet in de negende (assist op maat Karim Rossi) en ook in de dertiende minuut (kopbal van dichtbij) na de score vroegtijdig te openen. In de 39ste minuut redde Timo Plattel, de goalie van Almere City, fraai op een vlammend schot vanaf een meter of 28 van Rossi, maar diezelfde Rossi haalde in de 43ste minuut wél de trekker over. De aanvaller profiteerde optimaal van defensief geschutter bij de Almeerders: 1-0. De Leeuwarders hervatten de wedstrijd met tien andere veldspelers (alleen keeper Xavier Mous bleef dus staan) en dat sorteerde in een overwegend rommelige tweede helft. Almere City begon pas rond de 65ste minuut grof te wisselen. Mous moest in tegenstelling tot de eerste helft een paar keer flink aan de bak, maar de keeper deed dit telkenmale prima. Issa Kallon verzuimde twintig minuten voor tijd de marge te verdubbelen. Kallon drukte in de 87ste minuut alsnog in positieve zin zijn stempel op het duel doordat Rutger Etten samen met hem een vloeiende combinatie opzette en Etten de eindstand op 2-0 bepaalde. 

Opstellingen SC Cambuur
Eerste helft: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Schindler, Boerlage, Ciganiks, Mathieu, Rossi, Robertha
Tweede helft: Mous, Van Deelen, Mbende, Van Koesveld, Claver, Daniels ('76 Etten), Schils, Calor, Kallon, Conraad, Van Kippersluis

Basiself Almere City: Plattel, Hammouti, Mirani, Blackson, van Hilten, Receveur, Loen, Kip, Ahannach, Hoefdraad, Meijer

Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 Rossi ('43), 2-0 Etten ('87)

Vrijdag 20 juli treft SC Cambuur om 19.00 uur De Graafschap in Epe (SV Wissel).


Auteur

Henk Albers Redacteur