Choral Evensong in Grote of Jacobijnerkerk

Leeuwarden

De laatste Choral Evensong voor de zomer zal op zondag 8 juli om 17.00 uur gezongen worden door Schola Liturgica Leeuwarden.

In deze feestelijke dienst zal onder meer het Magnificat en Nunc Dimittis in G van Herbert Sumsion (1899- 1995) klinken. Deze vrolijke muziek verbindt de koorpartijen met de begeleidende orgelpartij, met wals-achtige bewegingen, dansend en lichtvoetig. Het introit is van de hedendaagse componist Stephen Cleobury, de dirigent van het Kings College Choir Cambridge. Het Oculi Omnium is een ingetogen wat mijmerend stuk, met enigszins moderne samenklanken, mild van toon.  The Anthem is  dit maal van de hand van Malcolm Boyle (1902 -1976). 'Thou O God art praised in Sion'. Een magistraal stuk waarin de afwisseling tussen orgel en koor een belangrijke rol speelt.

Organist is weer de vaste organist van de Grote Kerk: Theo Jellema, en het koor staat onder leiding van Geke Bruining-Visser. De toegang is zoals altijd gratis.

In de laatste week van juli zal Schola Liturgica een week lang de getijden en mis zingen in York Minster, de kathedraal, waar een van de aartsbisschoppen van Engeland zetelt. In deze prachtige kerk met haar enorme akoestiek heeft de Schola Liturgica al een paar maal eerder mogen zingen en men is zeer verheugd en vereerd wederom uitgenodigd te zijn.


Auteur

Redactie