Samoosara met Mazzel & Broge in Johannestsjerke

Britsum

Expressieve klezmermelodieën, die zowel opgewekt als melancholisch kunnen klinken. De muziek raakt je ziel. Samoosara brengt de Jiddische cultuur op levendige wijze, maar blijft trouw aan haar Friese roots.

De muziekgroep komt vrijdagavond 6 juli aanstaande om 20.00 uur naar de Johannestsjerke in Britsum met het veelzijdige programma Mazzel & Broge van Jiddische en Hebreeuwse muziek, verhalen, gedichten en witzen (grappen). De meeste liedteksten zijn in het Fries vertaald.

Theatraal met humor
Samoosara bestaat uit: Johan Cnossen (dwarsfluit en zang), Wietze de Jong (accordeon en zang) en Anje de Jong (viool en zang). De muzikanten uit Broek, Lippenhuizen en Hemrik spelen nu zeven jaar samen. Tijdens het circa anderhalf uur durende optreden nodigen de muzikanten het publiek uit mee te zingen. Ze spelen de muziek met eigenwijze arrangementen. Theatraal en met humor. 

Springlevend
Samoosara is springlevend. Het trio treedt veel op in kerkdiensten en culturele centra in Friesland, stond op festivals als Peije dei en Tsjoch en was een aantal keren te gast bij Omrop Fryslân (Noardewyn Live, Op & Ut, Radio Froskepôle). De playlist van Samoosara is gevarieerd: van religieus tot dansmuziek. ,,We zingen in het Hebreeuws en Jiddisch, maar ook in het Fries om dichter bij de inhoud van de tekst te raken", vertelt Anje de Jong.

Mazzel & Broge
Met het programma Mazzel & Broge (geluk en zegen) vertolkt de groep ‘de lach met de traan’. In de samenstelling accordeon, dwarsfluit en viool krijgen de authentieke klezmermelodieën een frisse klank. Instrumentaal wordt afgewisseld met vocaal.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Meer informatie op: www.samoosara.nl


Auteur

Redactie