Expositie en muziek bij golfclub 'De Groene Ster'

Leeuwarden

LF2018 en Art Connection organiseren een expositieroute in en rondom Leeuwarden met in totaal negentien binnen- en buitenlocaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond specifieke thema’s.

Alle exposities worden in het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 gehouden en vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto altijd makkelijk bereikbaar is. 

Deze derde periode staat in het teken van water. De expositie op Golfclub 'De Groene Ster' start al op 1 juli (aanvang 16.00 uur) met een opening en is alle dagen van de week tussen 9.00 en 22.00 uur te bezoeken.

Leeuwarder kunstenaar Hans Hofman gaat deze expositie inrichten met veelal nieuw groot werk. Het betreft werk dat vaak met water en schepen te maken heeft, maar ook met de natuur in z’n algemeenheid. Geen traditionele zee/landschappen, maar vaak wat abstracter benaderd. Spelen met kleur en nuances leveren sfeerbeelden op in pasteuze olieverf.

De opening van de expositie wordt muzikaal omlijst door slagwerkgroep Syncoop van Talant (foto). Syncoop is een creatieve groep slagwerkmuzikanten bestaande uit mensen met een beperking waarvoor muziek maken een levensvulling is. Hierdoor kunnen ze groeien in hun talent. De slagwerk composities maken ze namelijk helemaal zelf. Zij genieten van de muziek en de verbinding die ontstaat tijdens het samenspel. Door naar elkaar te luisteren, het creatieve proces en samen op te treden, leeft hun muziek. Syncoop wordt ondersteunt door kunstenaar en doedelzakspeler Joris Collier.

De expositie, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam en de exposities van Anke Branderhorst, Saber Mikael en Tineke Szarzynski (objecten) op het buitenterrein (zie www.artconnectionexpo.nl bij Art Tour Leeuwarden 2018: periode 2) duren tot en met 2 oktober. 


Auteur

Redactie