Muzikaal spektakel tijdens Jeugdorkestenfestival 2018

Leeuwarden

Het Jeugdorkestenfestival wordt op zaterdag 30 juni voor de 48ste keer georganiseerd. Het Jeugdorkestenfestival is een festival met ontspannen sfeer voor Harmonie-, Fanfare- en Brassband jeugdorkesten uit heel Nederland.

Het Jeugdorkestenfestival wordt dit jaar een bijzondere editie. In het kader van Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (LF18) is besloten het festival een internationaal tintje te geven. Het Jeugdorkestenfestival is erin geslaagd de bekende Engelse brassband Youth Brass 2000 naar Leeuwarden te halen! Deze jeugdband is regerend Engels kampioen en heeft al vele prijzen gewonnen. Ze staan bekend om hun programma’s met hoog entertainmentgehalte.

Youth Brass 2000 zal het lunchconcert verzorgen, dat net als het festival plaatsvindt in stadsschouwburg De Harmonie. Aan het einde van de dag zullen ze nog een optreden geven op het LC-hoofdpodium van CityProms, op het Wilhelminaplein.

Vanwege LF18 is besloten om het festival een thema mee te geven. Het thema is Europa. Dat betekent dat alle deelnemende jeugdorkesten een programma presenteren dat te maken heeft met een Europees land. Denk niet alleen aan muziek, maar ook bijvoorbeeld aan kleding en accessoires. De jeugdorkesten mogen zelf een land kiezen.

Net als afgelopen edities zijn er verschillende prijzen te winnen. Er zijn prijzen voor de categorieën beginners en gevorderden. De Folkert Fennemaprijs is een eerbetoon aan de oprichter van het festival en is voor het orkest met de meest muzikale en enthousiaste uitvoering. Daarnaast is er de Fulkaanprijs voor de winnaar van de categorie ‘gevorderden’. Tot slot is er de solistenprijs voor de in beide groepen.

Kijk voor meer informatie op jeugdorkestenfestival.nl


Auteur

Redactie