Fries Museum extra open wegens populariteit Eschertentoonstelling

Leeuwarden

In verband met de aanhoudende belangstelling voor Escher op reis gaat het Fries Museum in de maanden juli en augustus zeven keer extra open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur.

Met de enorme bezoekersaantallen en laaiend enthousiaste reacties is de tentoonstelling een groot succes. Het museum in Leeuwarden raadt aan om entreekaarten vooraf online te bestellen. Daarmee zijn bezoekers verzekerd van toegang op de gewenste dag en tijd.

Op 28 april opende in Leeuwarden de grote tentoonstelling Escher op reis. De expositie raakte al vanaf het begin regelmatig uitverkocht en wist in zes weken ruim 50.000 bezoekers te trekken. Vanwege de overweldigende belangstelling besloot het museum al snel een uur eerder open te gaan. Nu worden de openingstijden opnieuw verruimd. Het Fries Museum is op maandag 9, 16 en 23 juli en maandag 6, 13, 20 en 27 augustus open van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandag 30 juli blijft het Fries Museum gesloten. Die dag wordt een aantal prenten uit de tentoonstelling vervangen. Dat is nodig vanwege de lange looptijd van de tentoonstelling. Van dinsdag tot en met zondag is het museum open van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdslots
Om bezoekers een optimale ervaring te kunnen bieden hanteert het Fries Museum tijdslots. De tijdslots gelden voor de gekozen aankomsttijd, niet voor de duur van het bezoek. Aangeraden wordt om entreekaarten te bestellen via de website van het museum. Met hun kaartje hebben bezoekers tevens toegang de rest van het museum, waar onder andere Phantom Limb: Art beyond Escher te zien is, en het Fries Verzetsmuseum.

Meer informatie: www.friesmuseum.nl


Auteur

Redactie