‘Face to face’ in Design Expo en modeshow van D’Drive

Leeuwarden

Echt contact is persoonlijk. Liever rechtstreeks dan via social media, is de boodschap van de Design Expo en modeshow van D’Drive-studenten op donderdag 28 juni in De Harmonie in Leeuwarden.

Ofwel: ‘Face to face’, graag… Dit is het thema, dat spannende design en mode aan elkaar verbindt.

Rare krukjes van gerecycled materiaal als twee bronzen kolenkitten, een koffertje met poten en noem maar op… Fraai vormgegeven kastjes met ingewikkelde verbindingen, ontwerpen voor heel aantrekkelijke ‘tiny houses’ en spannende accessoires als tassen en sieraden, het is slechts een kleine greep van wat allemaal te zien én te koop is in de Design Expo.

Studenten van de opleidingen Creatief Vakman, Styling Design, Interieur Design en Mode Design van D’Drive - onderdeel van het Friesland College - laten zien wat zij allemaal hebben gemaakt voor deze expositie. Ook geven studenten interieuradvies. Een stoelendans heeft een bijzondere hoofdprijs: een designstoel van stagebedrijf Design-Fabriek.

Mode en contact
In de modeshow tonen studenten van de opleiding Mode Design waar zij hard aan hebben gewerkt in het afgelopen jaar, met de examencollecties op ieder niveau als klapstuk. Ook hier is ‘Face to face’ het verbindende thema. De inspiratie kwam van de fontein ‘Love’ - beter bekend als de twee kinderhoofden of de mistfontein - van Jaume Plensa in Leeuwarden, onderdeel van de 11Fountains. Zo zijn meer elementen van LF2018 verweven in de designproducten en de mode, waaronder veel zwart, wit en grijs als bij Escher. En wat dat contact betreft: op allerlei manieren zoekt D’Drive donderdag rechtstreeks contact met studenten van diverse designopleidingen, stagebedrijven, klanten en nieuwe studenten.

Tijden Design Expo: 14.00 - 20.30 uur, entree gratis
Modeshow: 17.00 en 20.00 uur. Kaarten online reserveren bij De Harmonie of op 058 - 233 02 33.


Auteur

Redactie