Welcome to The Village laat grens tussen publiek en artiest vervagen

Leeuwarden

Doe jij alles wat je doet omdat je dat zelf wilt, of wordt jouw leven bepaald door anderen? Dat is wat schrijver, artiest en producer Jeremy Goldstein zich afvraagt.

,,Bewust en onbewust worden we allemaal door opvoeding, vrienden, liefde, cultuur, geloof, Instagram of politiek beïnvloed”, zo vertelt hij. Op 20 en 21 juli daagt hij jou uit om jouw verhaal te vertellen in het 'Truth to Power Café' op Welcome to The Village. Want wie of wat heeft de macht over jou en wat zou je daartegen willen zeggen?

De moeizame relatie met zijn vader zorgde voor de oprichting van Truth to Power. ,,Mijn vader was degene die de macht had over mij. Hij was een gefrustreerde man en ik was degene waar hij die frustraties naar uitte.” De woorden ‘Truth to Power’ las hij in de brief die zijn vader vlak voor zijn dood schreef. Jeremy is van mening dat iets hardop zeggen het begin is van het verwerkingsproces. ,,Iedereen zal van tevoren wel zoiets denken als ‘Waar ben ik mee bezig?’. Maar dat is normaal”, zegt Goldstein met een glimlach. ,,Uiteindelijk beschreef iedereen die deelnam aan de voorstelling het als erg bevrijdend."

Velen deden al mee met de show. ,,Deelnemers komen uit alle hoeken van de samenleving. Mensen die kampen met een depressie, hevige onder druk staan van familie, gebukt gaan onder de oordelen van anderen; ze staan allemaal op tegen hetgeen dat macht over hen heeft, hoe groot of hoe klein dat ook is.” 

Ben jij ook klaar om op te staan? Om mee te doen met het uitspreken en terugnemen van de controle over hetgeen dat jouw leven bepaald? Geef je op voor het Truth to Power Café op Welcome to The Village. Jeremy geeft je goede begeleiding om jouw verhaal zo goed mogelijk te vertellen: www.truthtopower.co.uk


Auteur

Redactie