Nederlandse première Franse hit Espaece

Leeuwarden

De nationale première van Espaece, een theaterhit uit Frankrijk, is vrijdag 22 en zaterdag 23 juni aanstaande te zien in Stadsschouwburg De Harmonie.

Vijf performers worden op het toneel geconfronteerd met een groot scherm en duistere muren. Het Franse gezelschap brengt poëtisch performtheater dat zorgt voor een schilderachtige wereld vol illusies, naar het beroemde essay Espèces d’espaces.

Aurélien Bory
Compagnie 111 is een 'nouveau cirque'-gezelschap opgericht door Aurélien Bory in 2000. Espaece is zijn elfde productie welke met succes in première is gegaan in het Franse Avignon. De beeldende voorstelling dankt haar naam aan de intrigerende essaytitel van de Franse auteur Georges Perec: Espèces d'espaces (Species of spaces). Niet de leegte staat centraal, maar vooral wat zich rondom die leegte bevindt. De voorstelling kreeg in de internationale pers lovende recensies.

Bijzonder decor op wielen
Oud-directeur van de Culturele Hoofstad, Lieven Bertels, zag Espaece al eerder, in Frankrijk. Hij heeft toen voorgesteld het onderdeel te maken van het internationale theaterprogramma Strangers on Stage in De Harmonie. Lieven: ,,Espaece is een soort circus/theatervoorstelling met prachtige live-muziek. Het is een sobere voorstelling, met weinig rekwisiten, maar het decor is enorm sterk en wordt bijna een personage in het verhaal. Het gaat over gemeenschap/mienskip, over hoe je samen sterker bent en dingen kunt bereiken door samen te werken. Ik beveel het een ieder aan om de voorstelling te bezoeken, met partner of gezin. Je komt er warmer en als een beter mens uit.”

Heeft u zin in een compleet verzorgde avond uit? Voor €12,50 geniet u voorafgaand aan de voorstelling van een overheerlijke Franse theaterspecial in het theaterrestaurant van De Harmonie. Espaece is op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni vanaf 20.15 uur te zien in De Harmonie. Kaarten zijn te reserveren op harmonie.nl of aan de kassa. 


Auteur

Redactie