Ik geef alles, zwem je mee?

Leeuwarden

Dit is de vraag van Maarten van der Weijden. De Olympisch kampioen gaat de Elfstedentocht zwemmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding.

Precies tien jaar na het behalen van zijn Gouden Olympische medaille op de 10 kilometer Open Water Zwemmen in Beijing wil Maarten opnieuw een fantastische prestatie leveren. Drie dagen en twee nachten zwemt hij onafgebroken door met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar genezing van kanker. Zelfs ’s nachts zal hij het water niet verlaten om uit te rusten. De bekende schaatsroute van 200 kilometer gaat langs de Friese steden Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. Na drie dagen zwemmen finisht hij in het centrum van Leeuwarden.

Innovaties en medische begeleiding
Tijdens de Elfstedenzwemtocht in augustus maakt Maarten gebruik van de laatste technische snufjes en technieken. Zo slikt hij een thermometerpil, zodat zijn begeleidingsteam tijdens het zwemmen continue zijn kerntemperatuur kan monitoren. Indien nodig zal hij zichzelf met een verwarmd zwempak - een wetsuit met warmtegraden - op temperatuur houden. Bovendien draagt hij een speciale zwembril met licht in het glas. Daarmee krijgt hij tijdens het zwemmen lichttherapie en kan hij eenvoudiger wakker blijven.

Zwem je mee?
In elk van de elf steden vinden leuke evenementen plaats, wordt uitgebreid stil gestaan bij het goede doel en kan iedereen die dat wil een stuk met Maarten meezwemmen. Het zou fantastisch zijn wanneer veel mensen 500 meter of 2 kilometer meezwemmen. Er is wel een voorwaarde aan verbonden. Meezwemmen kan wanneer de deelnemer zijn best heeft gedaan om 1000 euro aan sponsorgeld op te halen. Dat is een groot bedrag. Maar op die manier kan iedereen er samen met Maarten voor zorgen dat er veel geld wordt ingezameld voor een extreem goed doel. Want elke euro wordt echt besteed aan onderzoek naar de genezing van kanker. Dat is de garantie die Maarten van der Weijden geeft.

Leeuwarden
In elke stad kunnen zich nog meezwemmers aanmelden. De eerste en de laatste stad van de Elfstedenroute is Leeuwarden. De meezwemmers gaan maandag 20 augustus vanaf 18.00 uur van start. Inschrijven kan voor het symbolische startbedrag van 11 euro (waarna u middels de sponsoring hopelijk aan 1000 euro kunt komen) op de website www.11stedenzwemtocht.nl. Zwem je mee?


Auteur

Redactie