UNICORN in Theater De Bres

Leeuwarden

UNICORN geeft - op veler verzoek - op zondagmiddag 17 juni een extra concert in Theater De Bres aan de Schoolstraat 4 te Leeuwarden (achter De Harmonie).

UNICORN is een zeer veelzijdige (swing) folk-band. Hun brede interesse in muziekstijlen maakt dat UNICORN niet makkelijk in een 'vakje' in te delen is. Variatie staat hoog in het vaandel. Zij brengen een boeiend en gevarieerd programma van zowel traditionele liedjes en dansmelodieën als meer eigentijdse muziek. Hoewel het accent daarbij (75 %) op Keltische muziek ligt, spelen ze ook muziek uit andere landen (onder meer Blue Grass en Klezmer muziek).

Hun muziek leeft, heeft sfeer, betrekt het publiek erbij en geeft het gevoel dat er iets speciaals gebeurt. En dat alles op een hoog kwaliteitsniveau! Het repertoire van UNICORN is zeer omvangrijk: een mengeling van Keltisch (Iers,Schots) Nederlands/Vlaams, Jiddische fiddlemuziek en liedjes (Klezmer), Canadees, Bluegrass, maar ook Nederlandstalige en Engelstalig zeemans- (Shanties) zigeuner – liederen en zelfs popballades. Het verzorgde samenspel en flitsende mengeling van al deze stijlen zorgen voor diverse muzikale hoogtepunten. Een vaak gehoorde opmerking is dan ook: bij UNICORN wordt je keer op keer verrast, waardoor het optreden boeiend blijft tot aan de laatste minuut.

Het concert begint om 14.30 uur. Meer informatie is te vinden op theaterdebres.nl en www.unicornmuziek.nl.


Auteur

Redactie