Bustour langs alle nieuwe Friese fonteinen

Leeuwarden

De bereikbaarheid van de nieuwe Friese fonteinen was deze week een punt van discussie. Alle nieuwe fonteinen in één dag bekijken - zonder eigen auto - lijkt namelijk niet te doen. Alhoewel...

Dat kan natuurlijk prima met een georganiseerde busreis. En die bestaat sinds kort.

Op 8 juni was het de eerste keer dat mensen die zich hadden aangemeld (website: elevenfountains.com) deze tocht deden. Niet langs elf maar lang tien steden, want de fontein van Dokkum is helaas nog niet klaar. Men vertrok die dag om half tien bij de mistfontein van Leeuwarden (zie foto) en kreeg daarbij van de organisatie een boekje over de fonteinen en hun respectievelijke ontwerpers. Vervolgens werd bij iedere fontein gestopt, gefotografeerd en soms gediscussieerd over het ontwerp. Er was een lunchpauze van een uur in Workum en het hele gezelschap was om vier uur weer in Leeuwarden. ,,Als Dokkum in het schema kan worden opgenomen, zal dat rond half zes worden", aldus de organisator die ook de toeristische blauw-gele stadstrein exploiteert. Op vertoon van het uitgereikte boekje over de fonteinen kan men met deze trein mee met 50% korting.

De eerstvolgende bustoer is op donderdag 21 juni, maar men kan ook diverse data kiezen in juli en verder.


Auteur

Redactie