Stileven | Ik ben niet jaloers

Leeuwarden

Soms bekijk ik op YouTube oude filmpjes van Henk de Jong. Word ik vrolijk van. Nu ook weer.

Die rare Harry Vermeegen interviewt Henk de Jong en zegt aan het eind: ,,Jij zou een hele goeie assistent zijn.” Henk sluit dat niet uit. Hij hoopt ooit met Sandor van der Heide terug te komen bij Cambuur en dan mogen wat hem betreft de rollen ook wisselen: Sandor trainer, hij assistent.

Maar nu is hij trainer, en hij wil de held zijn van de supporters en een toptrainer. En volgens mij is hij dat ook. Kom op hee, waarom zou Henk de Jong Feyenoord niet kunnen trainen en coachen? Friese bescheidenheid.

Henk denkt even na over de opmerking van Van Vermeegen en zegt dan: ,,Misschien heb je gelijk, want ik ben niet jaloers.” Precies waar het om gaat, maar welke trainer zou dat zo zeggen? Ongeëvenaard.


Auteur

Redactie