Saskia Laroo, Warren Byrd en Oeds Bouwsma in De Wier

Koarnjum

Saskia Laroo, ook wel 'Lady Miles of Europe' genoemd, verzorgde eerder al verbluffende en overrompelende jazzconcerten in het huiskamertheater in Ferwert en dus lag het voor de hand deze jazzdiva weer opnieuw te vragen te komen optreden, maar nu - op vrijdag 15 juni - voor het eerst in Koarnjum.

Haar CD/DVD 'Live in Zimbabwe' is bijvoorbeeld het ultieme bewijs hoezeer deze Amsterdamse muzikante kan swingen. Maar zeker is ook haar enorme veelzijdigheid in de jazzmuziek uniek te noemen, daarvan getuigen onder meer haar cd’s ‘Two of a kind  - a tribute to Miles & Monk’ en 'Jazzkia' waarop swingende jazz te horen is van Gershwin, Rollins en miss Laroo zelf. ‘Really Jazzy’ is een cd-melange van funk, dance, rap & grooves.

Saskia Laroo verzorgt concerten over de hele wereld: van Amerika tot Azië. Ze is onlangs teruggekeerd uit Vietnam waar ze een reeks succesvolle concerten heeft neergezet.

Op deze laatste concertavond van dit seizoen treden Saskia (trompet, sax & vocals) en Warren (piano, vocals) op als afsluiter, maar op deze bijzondere avond komt er tevens een ‘surprise’ act bij.  Ze heeft de veelzijdige Friese (contra)bassist Oeds Bouwsma (o.a. Brimstone & French Connection) bereid gevonden deze avond mee te spelen. Hij werd muzikaal beïnvloed door Ray Brown, Charlie Haden, Anthony Jackson, Paul McCartney, Billy Strayhorn & Bob Marley.

Het concert begint om 20.30 uur. De deuren zijn vanaf 20.00 uur geopend. Aanmelden is verplicht en kan middels het telefoonnummer 06-54763154 of via een e-mail naar bobdeboer@pinupsanddowns.com


Auteur

Redactie