Lezing over betekenis Friesland voor Nederlandse geschiedenis

Leeuwarden

Hoogleraar Moderne Nederlandse geschiedenis James C. Kennedy vertelt donderdag 14 juni (aanvang 20.00 uur) over de betekenis van Friesland voor de Nederlandse geschiedenis.

James C. Kennedy (Orange City, Iowa, 1963) is dean van University College Utrecht, hoogleraar moderne Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en columnist van dagblad Trouw. Hij publiceerde eerder onder andere ‘Nieuw Babylon in aanbouw’, ‘Een weloverwogen dood’ en ‘Bezielende verbanden'', zijn laatste boek: De beknopte geschiedenis van Nederland.

James Kennedy is zijn leven lang al geïnteresseerd en gespecialiseerd in de Nederlandse geschiedenis, is de perfecte auteur voor deze Beknopte geschiedenis van Nederland, van het vroegste begin tot nu. Hij beschrijft niet alleen de historische gebeurtenissen, maar plaatst deze ook in internationaal perspectief en vergelijkt ze met ontwikkelingen in andere Europese landen.

De lezing, georganiseerd door Tresoar en De Culturele Onderneming, vindt plaats in Tresoar aan de Boterhoek 1 te Leeuwarden. De toegang is gratis. De deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend. Graag opgave via info@tresoar.nl of 058-7890740 / 058-7890792.


Auteur

Redactie